Bouwbak.nl is een website met een eigen wagenpark en verwerking en heeft jarenlang ervaring op het gebied van afvalverwerking, transport en planning. Mede door deze ervaring kunnen wij u het juiste advies geven om kosten te besparen.

Tip 1.
Scheid uw afval bij de bron. Dit houdt in dat u bij aanvang van de klus bekijkt wat voor afval er vrijkomt.
In ons assortiment hebben wij de 3m3, 6m3 en 10m3 open en afsluitbare containers.
Deze containers kunnen worden gebruikt om afval in te doen van o.a. verbouwingen, sloopwerken. Hiervoor gebruiken wij een bouwcontainer, puincontainer of houtcontainer. Wanneer de tuin op de schop gaat, kunt u een afvalcontainer huren voor tuinafval of grond.

Tip 2.
Laat straatzand/vulzand tegelijkertijd mee komen in de bestelde afvalcontainer en bespaar op transport kosten* (tarieven, regio’s en voorwaarden even contact opnemen met ons gratis telefoonnummer 0900-bouwbak).

Openingstijden:

Onze openingstijden zijn op werkdagen van 07:00 uur tot 17:30 uur. Nu ook op zaterdag geopend van 08:00 uur tot 12:00 uur voor het aanleveren van afval en het leveren van containers in de regio Amsterdam.

In welke regio’s levert bouwbak.nl de afvalcontainers?
Bouwbak.nl levert afvalcontainers voor bouwafval, grofafval, puinafval, houtafval, groenafval, dakafval, grond in de provincies Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Zeeland, Brabant, Limburg, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland. Met uitzonderingen van de Waddeneilanden.

Voor 18:00 uur een afvalcontainer besteld, de volgende werkdag geleverd. Vergeten te bestellen en het is na 18:00 uur?
Wij begrijpen dat u een druk leven heeft en het helemaal bent vergeten een bak te bestellen. Ook in dat geval staan wij klaar voor u. U kunt alsnog de container bestellen en wij zullen ons best doen om uw bestelling uit te voeren.

Wat gebeurt er met uw afval?
Bouwbak.nl werkt continu aan verbeteringen en efficiëntie van de planning en denkt daarmee aan het milieu.
Om de transportbewegingen te minimaliseren haalt bouwbak.nl de afvalcontainers t/m 15m3 naar haar eigen voorsorteerhal in Amsterdam Noord, waarbij de grove delen van hout, puin, papier/karton worden gescheiden.
Deze grove en mono afvalstromen worden afgezet bij de eindverwerkers. Het overige bouwafval wat kleiner is dan 1 meter gaat door middel van bulk containers van totaal 80m3 naar erkende sorteerbedrijven in Nederland. Hierbij wordt uw afval gescheiden in 7 fracties: zand, puin, ijzer, gips, papier, hout en restafval.

En verder?

  • Het sorteerzand wordt toegepast bij het aanleggen van onder andere geluidswallen.
  • Puin wordt gebroken door middel van een puinbreker. Het menggranulaat wordt gebruikt voor de wegenbouw of voor de verharding voor bouwputten.
  • IJzer wordt omgesmolten bij de hoogovens en daar komt het weer terug in de industrie.
  • Gips wordt vermalen tot poeder. En wordt weer terug gegeven in de gipsindustrie.
  • Papier wordt ook vermalen en vloeit zo ook weer retour naar de papierindustrie.
  • Hout wordt meestal geshredderd en gaat dan terug naar de spaanplaatindustrie. Echter wordt dit ook wel eens gebruikt om ovens op te stoken, zodat er geen energie gebruikt hoeft te worden.
  • Restafval gaat naar de verbrandingsovens. Dit is slechts circa 2% van het bouwafval.